31 Ağustos 2014 Pazar

Chef Meryl's Leziz Pasta & Tatlı Tarifleri ( KREM KARAMEL )


                             KREM KARAMEL




MALZEMELER
4 bardak süt,
4 yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 çorba kaşığı un,
1 tatlı kaşığı vanilya,
su.


YAPILIŞI:
Yumurta sarıları tencereye konur. Nişasta ve un ilave edilir. Azar azar süt dökülerek, ezilir. Sonra orta hararetli ateşe konur
• “Muhallebi” kıvamına gelinceye kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
•Yumurta akları kaseye konur. Çırpılarak “kar” haline getirilir. Sonra 1 çorba kaşığı “muhallebi” katılır.
•Muhallebinin bulunduğu tencereye dökülür. Bir taşım daha kay­natıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır.
•Şeker ve üstünü bir parmak geçecek kadar su tencereye konur, “Pekmez” haline gelinceye kadar kaynatılır.
•Ateşten alındıktan sonra kaselerin üstüne 2′şer kaşık dökülür.
•Kaseler buzdolabına konur. 8 saat bekletilir. Sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder