25 Şubat 2015 Çarşamba

Chef Meryl's Lokum Gibi Yumuşak Et Pişirmenin Sırları





Yemeklerinizde kullandığınız etlerin lokum gibi yumuşacık, sulu ve damakta dağılmasını ister misiniz ?
Hepimiz yumuşacık lokum gibi et yemek istiyoruz. Peki bunu nasıl pişireceğiz.
Etin suyunu kaybetmeden.
Etlerin içinde kendilerine ait bir miktar, etin suyu dediğimiz bir su vardır. Et eğer bu suyu bırakırsa daha sonra tekrar içine alması mümkün olmadığından, et piştikçe kurumaya devam eder ve biz asla yumuşak bir et yiyemeyiz.
Bunun olmaması için yapmamız gerekenler öncelikle: dana eti, kuzu eti veya tavuk eti fark etmez, diyelim ki kuşbaşı sote yapacağız, etlerimizi doğradıktan sonra, tencerenin içerisine az miktarda yağ koyup, ya da yanmaz yapışmaz bir tava kullanıyorsak hiç yağ koymadan tenceremizi ya da tavamızı güzelce ısıtıyoruz.
Isıttıktan sonra bir tane et attığımızda ses duymamız gerekiyor. Cızz diye bir ses geldiğinde tava ya da tencere artık istediğimiz kadar ısınmış demektir.


Bütün etleri kabın içerisine atıyoruz, ateşi hiç kısmadan etlerin rengi dönünceye kadar karıştırıyoruz.
Bu işlem mühürlemedir. Yani, etlerin dışındaki renk hızla değiştiğinde suyunu içine hapseder ve sonrasında asla bırakmaz.
İşte bu aşamada sakın tuz kullanmayın. Tuz eğer ete tam bu aşamada değerse yine etin suyunu bırakmasına sebep olur.



Etlerimizin renkleri dönünceye kadar soteledikten sonra arkasından soğan, biber, domates ve ne sebze kullanıyorsak onları da ekliyoruz ve yemeğimizi pişirmeye devam ediyoruz.
İşte Lokum Gibi Yumuşak Et Pişirmek bu anlattıklarımızı uygulayarak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder