22 Şubat 2015 Pazar

Chef Mery's Elmalı Kurabiye Tarifi






 Elmalı Kurabiye Tarifi
Kişi sayısıHazırlık süresi
8 kişilik60 dakika


Malzemeler
  • 4 tane elma
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  •  pudra şekeri
Hamur malzemeleri
  • 125 gram margarin (yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta
  • alabildiğine un
  • 0.5 su bardağı yoğurt (yarım)
  • çok az tuz





Yapılışı
  1. Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.
  2. Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde elmalı kurabiyenin iç malzemesinden ekleyin ve rulohalinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın.
  3. Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin. Nefis elmalı kurabiyeler hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder