12 Temmuz 2015 Pazar

Chef Meryl's Fırında Ballı Ayva Tatlısı












Fırında Ballı Ayva Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 6 adet ayva
  • ½ bardak esmer şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 8 adet karanfil
  • ½ vanilya çubuğu
  • ½ çay bardağı bal
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet portakalın rendesi
Servis için
  • 
1 kutu Algida Maraş Usulü “Sade” Dövme Dondurma

Fırında Ballı Ayva Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Limonu sıkıp ayvaların üzerini geçecek miktarda suyla karıştırın. 
Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için bu suyun içinde bekletin. 
Ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini cam fırın kabına yayın. 
Üzerlerine, ikiye bölüp esmer şekere buladığınız ayvaları, kesik tarafları aşağıya gelecek şekilde dizin. 
Bir bardak suyun içine çubuk tarçını, taze vanilyayı, portakal rendesini, bal ve karanfilleri koyun, 1 taşım kaynattıktan sonra ayvaların üzerine boşaltıp önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında üzerini folyo ile kapatarak 50 dakika pişirin. 
 Fırından çıkardığınız ayvalarınızı ister sıcak ister soğuduktan sonra, Algida Maraş Usulü “Sade” Dövme Dondurma ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder