7 Ağustos 2015 Cuma

Acıyı seven yaşadı


İngiltere’deki Oxford Üniversitesi, ABD’deki Harvard Üniversitesi ve Çin Tıp Bilimleri Akademisi’nden araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen çalışma, her gün acı yiyeceklerle beslenenlerde, kanser, nefes rahatsızlıkları ve kalp hastalıkları gibi nedenlerle erken ölüm riskinin daha az olduğunu ortaya koydu.
Çin’de 487 bin orta yaşlı kişi üzerinde gerçekleştirilen çalışmada, her gün ya da gün aşırı acılı besinleri tüketen kişilerin ölüm riskinin, acı yemeyenlere göre yüzde 14 oranında düşük olduğu görüldü. Araştırmacılar, özellikle acı biberin içinde bulunan ‘kapsaisin’ isimli kimyasal maddenin obezite önleyici, antioksidan ve kansere karşı etkili olduğunu belirtiyor. İngiliz Tıp Dergisi’nde yayımlanan araştırma, bilim dünyasında büyük ilgiyle karşılandı. Bununla beraber, uzmanlar araştırmanın gerçekleştirildiği Çin’de insanların Batı’ya oranla farklı bir Diyet ve yaşam tarzı sürdüğünü, bu nedenle sonuçlara ihtiyatlı yaklaşılması gerektiği görüşünde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder