22 Eylül 2015 Salı

Chef Meryl's Çilekli Pavlova Tarifi



    Malzemeler:

    4 adet yumurtanın akı
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı buğday nişastası
    1 çay kaşığı limon suyu 


      Üzeri için:
       
      Yarım kg çilek
      200 ml krema
      Yarım çay bardağı tozşeker 


Çilekli Pavlova




Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaların aklarını bir tutam tuz ile yüksek devirli mikserle katılaşana kadar çırpın. Yarım su bardağı tozşekeri ilave edip parlak bir görünüm elde edene kadar çırpmaya devam edin. Kalan tozşekeri, limon suyunu ve nişastayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Kağıdın ortasına yemek tabağı büyüklüğünde bir daire çizin. Hazırladığınız karışımı ya bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasıyla şekilli olarak bu dairenin içine sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2-2,5 saat katılaşana kadar pişirin. Fırından çıkarınca yağlı kağıttan ayırıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta üzeri için krema ve tozşekeri mikserle çırpın. Kremayı bir sıkma torbasıyla pavlovanın ortasına sıkın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Üzerini ayıklanmış çileklerle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder