22 Eylül 2015 Salı

CHEF MERYL'S KURBAN KAVURMASI NASIL YAPILIR

Kurban bayramının yaklaştığı bugünlerde bayram hazırlıkları devam ediyor. Kurban bayramının olmazsa olmazları arasında olan Kurban kavurması bayramda hemen her evin sofrasını süsler. Kurban Kavurması yapmak çok kolay gibi görünse de küçük ama önemli püf noktaları vardır. Kurban Kavurması nasıl yapılır, kavurma tarifi, Kurban etin nasıl pişirilmeli, kurban eti kavurması nasıl yapılır, bayram kavurması nasıl yapılır, et kavurması nasıl yapılır, lezzetli et kavurması nasıl yapılır sorularının cevaplarını haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

KURBAN KAVURMASI NASIL YAPILIR

Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan kurban kavurması yapmak çok kolay olmasına rağmen ince püf noktaları olmasından dolayı zahmetli bir iştir. Peki, kavurma nasıl yapılır, lezzetli ve güzel bir kavurma yapmak için neler yapılmalıdır, iki farklı şekilde yapabileceğiniz kurban kavurması tarifi;
Et kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken kuraların başında etin pişirme sonrasında yumuşak olmasının sağlanmasıdır. Bunu yapabilmek için kavurmanızı hazırlarken düdüklü tencereyi tercih edebilirsiniz. Kavurma yapmak için uzun zamanınız varsa lezzeti bir kavurma yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
kurban kavurması tarifi
BAYRAM KAVURMASI TARİFİ 1
Malzemeler
  • 500 gr Kuşbaşı doğranmış kurban eti
  • Tuz
  • Sıvı yağ ya da bir miktar iç yağı
  • Kavurma Hazırlanışı
Kavurma yapacağınız eti alçak bir tencereyi ocağa koyun, içerisine etin iç yağından bir parçayı doğrayın ve kavurmaya başlayın, (hayvan yağını tercih etmiyorsanız tencereye bir miktar sıvı yağ koyun) iç yap iyice eridikten sonra kalan kısmı süzgeç yardımı ile alın. Küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğradığınız etinizi yağın içerisine ilave edin. Kısık ateşte etin rengi döneme kadar zaman zaman karıştırın etin rengi döndüğünde (kırmızılığı gittiğinde) bir miktar tuz atın, kısık ateşte zaman zaman karıştırarak ağzı kapalı olarak etin sulanmasını bekleyin daha sonra tencerenin ağzını açın ve etin suyunu çekmesini sağlayın. Et suyunu iyice çektikten sonra altını kapatın ve isteğe göre beyaz pilav yanında ya da sade olarak servis yapın. Dilerseniz bu kavurmayı fazla miktarda yaparak, üzerine ayrı bir tencere de erittiğiniz iç yağını dökerek uzun bir süre saklayarak da kullanabilirsiniz. 
BAŞKA BİR KURBAN KAVURMASI TARİFİ
Malzemeler
  • 1 Adet Soğan
  • 500 Gram Kuşbaşı Et
  • Tuz
  • 2 Adet Sivri Biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pul Biber
Hazırlanışı
Etlerin yağlı kısımlarını alıp bir tencereye koyun. Yağların erimesi için 5 dakika kadar bekleyin. Etlerin kendisi yağlı değilse 1 çorba kaşığı zeytinyağı katın. Ocağın ısısı orta dereceye getirin,Yağlar eriyince etleri ilave edin. Etler suyunu bırakınca tencerenin kapağını kapatın. Buharda pişmesini sağlayın. 5- 10 dakika aralıklarla tencerenin kapağını açıp tahta kaşıkla etleri karıştırın.Etler suyunu çekene kadar, yaklaşık on beş dakika pişirin. Suyunun çeken etlerin içine ince kıyılmış soğanları ilave edin ve soğanlarla birlikte 5 dakika daha pişirin. Soğanlar kavrulduktan sonra, üzerine ince doğranmış yeşilbiberleri ekleyin. İsteğe göre, kimyon, kekik, karabiber ekleyin. Baharatları ilave ettikten sonra, 5 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra tuzunu ilave edin.  Etin kendi yağı ile kendi suyu içinde pişirilmesi gerekir. Ayrıca yağ veya su ilavesi yapılmamalı bu etin lezzetini bozar. Pişiminin ilk yarım saati içinde tencerenin kapağı ile etlerin arasına ayrıca kapak görevi gören herhangi bir tabak yerleştirilmesi, etlerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Etin çok fazla kurumasına mahal bırakmamak için ateşten alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder