25 Kasım 2015 Çarşamba

Chef Meryl's Çikolatalı Pay Tarifi



Çikolatalı Pay




    Malzemeler


    Hamuru için:

    3 çorba kaşığı margarin
    İki buçuk su bardağı un
    1 adet yumurtanın sarısı
    Yarım paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım su bardağı süt

    İçi için: 

    250 gram damla çikolata
    Yarım su bardağı su
    2 çorba kaşığı margarin
    2 adet yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
    1 su bardağı un
    1 su bardağı kıyılmış ceviz içi 

Çikolatalı Pay Yapılışı


Hamuru hazırlamak için, eritilmiş margarini unla beraber yoğurun. İçine yumurta sarısı, kabartma tozu, süt ve tuz katarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını tartkalıbının kenarlarını da örtecek büyüklükte açıp kalıba yerleştirin. İkinci hamur parçasını kalıbın büyüklüğü kadar açıp bir kenara alın. İç malzemesi için, suyu bir kapta kaynatıp çikolatayı içine atın ve eritin. Margarini de üzerine ekleyip çikolatalı sosu hazırlayın. Ayrı bir kapta yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. İçine çikolatalı sosu katın. Rendelenmiş portakal kabuğu, un ve ceviz içini ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın. Çikolatalı malzemeyi tart kalıbının içine yayın. Kenarda bekleyen hamur parçasını da sosun üzerine yayıp kenarlarını hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder