28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Elmalı Tart Tarifi

Elmalı tart yaparken ekşi elmaları tercih etmelisiniz!

  • MALZEMELER:
  • 8 kahve fincanı un
  • 200 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket tarçın
  • Unu elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi konup karıştırın, yoğurun. Biri küçük, diğeri daha büyükçe olacak şekilde 2 parçaya ayırın. Büyük parçayı yarım cm. kalınlığında açın. Yaklaşık 30 cm çapındaki tepsiye yerleştirin. Hamuru tepsinin kenarında döndürün. Hamurun üzerine ince olarak kesmiş olduğunuz elma dilimlerini yerleştirin. Üzerine tarçın karıştırmış olduğunuz toz şekeri serpin. Diğer hamurdan ince çubuklar yapın. Elmaların üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Orta dereceye getirmiş olduğunuz fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Ilıyınca servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine marmelat sürüp, pudra şekeri de eleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder