28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Muska Tatlısı Tarifi



  • Malzemeler
  • 3 tane yufka
  • 100 gram toz badem
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta beyazı
  • ayçicek yağı

  • Şerbet Malzemeleri;
  • 300 gram toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

  1. Şerbetini hazırlamak için orta boy tenceremiz de toz şekeri suyu kaynayarak sürekli karıştıralım.
  2. Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu sıkalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
  3. Başka bir kabın içerisinde toz badem pudra şekeri yumurtanın beyazını karıştıralım ve hamur kıvamına getirelim.
  4. Hazır olarak aldığımız yufkaları şeritler halinde uzunlamasına keselim kestiğimiz şeridin ucuna hazırladığımız karışımdan koyalım ve muska şeklinde saralım.
  5. Tavada kızartma yağında sardığımız muska tatlılarını kızartalım ve sıcak halde soğumuş olan şerbetin içine atalım.
  6. 5 dakika kadar şerbetin içinde bekledikten sonra çıkartıp tatlımız tamamen soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder