4 Aralık 2015 Cuma

Chef Meryl's Nohutlu Mantarlı İç Pilav Tarifi



MALZEME LİSTESİ:
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı haşlanmış nohut
400 gr mantar
1 çay bardağı çam fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 küp şeker
tuz
karabiber
yenibahar
tarçın

HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış nohutların kabuk kısımlarını soyuyoruz. Mantarları doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı döküp mantarı soteliyoruz. Mantar suyunu bırakıp çekince tereyağını ekliyoruz. Önceden ısladığımız pirinci süzüyoruz ve ilave ediyoruz. Kuşüzümünü koyup kavuruyoruz. Nohutu ve tuzunu koyup karıştırıyoruz.

Küp şekeri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bir bardak kaynar suya tarçın, yeni bahar ve karabiberi koyup karıştırarak pilav tenceresine döküyoruz. Üzerine yeteri kadar kaynar suyu döküyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Küçük bir tavaya sıvıyağ döküp çam fıstığı kızartıyoruz. Pilavımız pişince çam fıstığını ilave ederek karıştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder