28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Peynirli Çörek Tarifi



Malzemeler;
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 100 gr margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı kadar ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kalıp kadar beyaz peynir
  • Maydanoz
  • İsteğe göre çörek otu ve susam
Öncelikle hamurumuzu yaparak çöreğimize başlayalım. Derin bir kaba aldığımız unu tuz ile karıştırıyoruz. Ortasını havuz şekline getirip yarım paket maya, yumurta, yoğurt, yağ ve suyu ilave edip yoğuruyoruz. Mayası gelmesi için üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. Maydanozumuzu suda bekletip iyice yıkıyoruz ve kurutuyoruz. Yaprak kısımlarını ince ince kıyıp peynir ile karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir top alıp ortasına iç harcından koyup yarım daire ya da isteğe göre top şeklinde kapatıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serpiyoruz. Çöreğin üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz. Ilıyınca servis yapabiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder