3 Aralık 2015 Perşembe

Chef Meryl's Tavuklu Lazanya Tarifi


Malzemeler
•    500 gr lazanya
•    300 gr tavuk eti
•    4 diş sarımsak
•    3 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Tuz
•    Karabiber
•    Kekik
•    2 adet domates
•    2 adet yeşil biber
•    1 adet kuru soğan
Beşamel Sos İçin
•    3 su bardağı süt
•    2 çorba kaşığı un
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Tuz
•    Karabiber
•    Muskat
Üzeri İçin
•    Kaşar peyniri
Yapılışı
1.   İç harcı için, soğanı yemeklik doğrayın.
2.   Tavada sıvıyağı ısıtn ve soğanları bu yağda kavurun.
3.   Üzerine küçük doğranmış tavuk etlerini de alıp kavurmaya devam edin.
4.   Mantarları ve biberleri de doğrayıp karışma ekleyip kavurun.
5.   Domatesleride küçük parçalar halinde doğrayın.
6.   Mantar suyunu salıp çekmesine yakın domatesleri ilave edin.
7.   Üzerine tuz, kekik ve karabiberi ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
8.   Lazanyaları haşlanmak için tencereye suyu alın.
9.   Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyip lazanyaları kaynaması için suyun içine atın.
10. Yarı kıvamda pişen lazanyaları tencereden alıp soğuk suya tutun ve süzün.
11. Beşamel sosu için, tecerede sıvıyağı ısıtın ve unu ekleyip kavurun.
12. Un kavrulduktan sonra üzerine sütü ekleyin.
13. Tuzunu, karabiberi ve muskatı ekleyip karıştırarak pişirin.
14. Akıcı bir kıvama geldiğinde ocaktan alın.
15. Lazanyaları fırın kabının altını kapatacak kadar dizin.
16. Daha sonra üzerine hazıladığınız iç harçtan ekleyin.
17. Üzerine beşamel sosu ve kaşar peyniri rendesi dökün ve takrar üzerine lazanya koyun 
18. Bütün lazanyalara aynı işlemi yaptıktan sonra 180 C’ye ayarlı fırında pişirin. 
19. Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder