23 Şubat 2016 Salı

Chef Meryl's Frambuazlı Kalp Kurabiye Tarifi




Kalp Kurabiye Malzemeler:

125 gr. oda ısısında tereyağı
yarım su bardağı pura şekeri
1 limonun ince rendelenmiş rendesi
4 yemek kaşığı ayçiçek veya riviera zeytinyağı
1 yumurta akı
yaklaşık 3 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
yeterince frambuaz reçeli
iki farklı boyda kalp kurabiye kalıbı (Yoksa yuvarlak olarak kesip sandviç şeklinde arasına sürebilirsiniz reçeli)




Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağını, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini hamur yoğuracağınız kaba alıp mikserle 3-4 dakika kabarip krema gibi olana kadar çırpın.
Sıvıyağı çırparken akıtarak ilave edip yedirene kadar karıştırın.
yumurta akını ekleyip tekrar karışana kadar çırpmaya devam edin.
Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte bir kaba eleyin.
Büyük bir kısmını karışıma ekleyip karıştırın.





Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip hamuru yoğurun.
Steçleyip buzdolabında yarım saat akdar soğumaya bırakın.
Hamuru ikiye ayırıp hafif unlu tezgahta merdane ile yarım cm. kalınlığında açın.
Büyük kalp kalıbı ile kesebildiğiniz kadar kalp şekli çıkarıp ince spatula ile hafif yağlı tepsiye aktarın. (ayrıntılar için videoyu izleyebilirsiniz.)
Kalan hamur parçalarını ikinci parçaya birleştirip tekrar açın ve kalp şekiller kesin ve yine tepsiye aktarın.




Bu sefer ufak kalp kalıbı ile ortalarını da kesip çıkarın. İçi dolu ve boş kalplerin aynı sayıda olmasına dikakt edin. Çünki piştikten sonra reçelle birleşecekler.
Tüm hamur şekil veridkten sonra ısıtılmış 160C dereceli fırında 15 dakika kadar, beyaz kalacak (kenarları hafif sararmış olabilir) şekilde pişirin.





Soğuduktan sonra bütün bir kalp kurabiyeye ortasına çok kenarlara az olacak kadar frambuaz sürün ve için boş çerçeve şeklinde olanı üstüne kapatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder