17 Mart 2016 Perşembe

CHEF MERYL'S BALIK SONRASI EN İYİ GİDEN TATLI TARİFİ



Balık ve Meze Ziyafeti'nden sonra, üstüne yenebilecek en güzel tatlının sıcak tahin helvası olduğuna karar verdik. Ben bu tatlıyı bir kez dışarıda yemiş ve çok beğenmiştim, aynı şekilde yapmaya çalıştım olmadı. İçindekileri tahmin etmeye çalışıp, acaba nasıl yapsam diye sesli düşünürken, imdadıma netteki tarifler yetişti. Bana tatlının püf noktalarını dikkate alarak yaptım. Tatlı o kadar güzel oldu ki, hem benim bundan sonra balığın üzerine yapacağım tek tatlı ünvanını aldı, hemde şöhreti şehir dışına kadar ulaşıp, tarifi verildi.



Malzemeler

  • 300 Gr. Sade Tahin Helvası
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
  • 1/2 Limon Suyu
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Yapılışı
  • Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın.
  • Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.)
  • Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağına 1 cm. kalınlığında pay edin.
  • Helva kaselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk. pişirin.
  • Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın.


Notlar;
Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması. Direk ızgarayı çalıştırırsak, tatlının içi soğuk kalıyor.

- Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor.

Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyor.

- Tahin Helvası olarak Koska'nın 500 Gr. lık paket olanlarından kullandım, miktarını göz kararı ayarladım ama 300-350 gr. kullandığımı düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder