31 Mart 2016 Perşembe

Chef Meryl's Sütlaç Tarifi

Sütlaç isim kökü olarak sütlü aş kelimesinden gelmekte olup, özünde Rumeli tatlısıdır. Bizim mutfağımızın da en önemli sütlü tatlılarından biri olan sütlaç; pirinç, süt ve şeker gibi ana malzemelerden yapılmaktadır. Ayrıca fırın sütlaç çeşidi de bulunmaktadır. Servis yaparken de genelde üzerine tarçın serpiştirilir.
Denediğinizde pişman olmayacağınız bir tarif. Denenmiş ve ölçüsünde bir sütlaç tarifi. Şimdiden afiyet olsun. Verdiğimiz malzemelerden yaklaşık 6 büyük boy kase sütlaç çıkacaktır.


Sütlaç malzemeleri

  • 1 litre süt (süt soğuk olmalı)
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı toz şeker (damak tadına göre 1 ya da 1.5 su bardağı kullanılabilir)

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Sütlaç için önce pirincimizi yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine suyu da ekleyerek ocağın altını açıyoruz. Pirinçler suyunu bırakıp, ardından çekene kadar pişiriyoruz ve pirinçler suyunu çekince sütü ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz. Siz de bu arada pirinç ununu 1 su bardağı kadar soğuk su ile karıştırarak ezin. Tenceredeki süt kaynayınca tenceredeki karışımdan 1-2 kepçe alıp ılık pirinç unu karşımına ekleyin ve karıştırıp tekrar tencereye dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder