.jpg)
Malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Üzeri için
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bolca susam (susamın beyaz kalma ihtimaline karşı ben susamı biraz kavurdum)
.jpg)
Tarif
- Maya ılık su ve şeker içinde eridikten sonra diğer malzemeler koyularak kulak memesinden az daha yumşak bir hamur yapılır.
- Hamur yaklaşık 20 dk.dinlendirilir.
- Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde koparılıp uzun şekil erilir.
- Ardından sarısı ve beyazı ayrılmadan çırpılmış yumurtaya sıvı yağ eklenir ve hamur bu yumurtalı karışıma koyulup fazlası süzdürülür.
- Son olarak susama önlü arkalı bulanarak fırın tepsisine aralıklı sıralanır.
- Hamur şeklini kaybeder gibi olursa susama buladıktan sonra tekrar hamura aynı şekli verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri ve altı pembeleşene kadar pişirilir.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder