6 Ekim 2014 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ TURTA



ELMALI CEVİZLİ TURTA

Hamuru için: 
3.5 su bardağı un 
150 gram eritilmiş tereyağı 
1 paket kabartma tozu 
1 yumurta 
Yarım çay bardağı su 
İçi için: 
4 adet elma 
1 su bardağı ceviz içi 
4 çorba kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tarçın 

Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alıp cevizleri ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru kelepçeli bir kabın içine tabanına yayın. Elmalı harcı da üzerine yerleştirin. Kalan hamuru açıp üzerine ince bir tabaka halinde döşeyin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.


Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder