12 Temmuz 2015 Pazar

Chef Meryl's Kadayıf Dolması Tarifi








Kadayıf Dolması Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 300 gram taze tel kadayıf
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için;
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı süt
  • yarım paket vanilya
Kızartmak için;
  • sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Kadayıf Dolması Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Bu ilk kadayıf dolması yapmamdı. Zor olacağını düşünüyordum ama umduğum gibi olmadı. Bu ölçülere göre ben altı tane kadayıf dolması yaptım. Siz miktarlarını isteğinize göre artırabilirsiniz…
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20dk kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz. Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız.
Kadayıfı elimiz ile biraz havalandırıyoruz. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz. Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da  toparlayarak sarıyoruz. Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz. Bir kap içerisinde yumurta,süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz. Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz. Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz. Tencereden alır almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz. 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder