31 Ocak 2016 Pazar

Chef Meryl's İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı

İslim Kebabı Malzemeleri
1 kg patlıcan
3 adet çarliston biber
3 adet domates
 Köfte için Malzemeler
1/2 kg. kıyma
1 yumurta
1 adet soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Sos için Malzemeler
5 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
1/2 bardak et suyu
Kızartmak için Malzemeler
Zeytinyağı
Sos için;
tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.
Patlıcanları ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün.
Köfte harcı için kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz, karabiber ve kimyonu, yumurtayı, galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip kenara alın.
Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin. Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabınıza dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

2016 GELİNLİK MODELLERİ

Mexican-inspired wedding shoot. i like the little crop top on top of the maxi skirt.:

wedding dress wedding dresses  http://slimmingtipsblog.com/what-is-the-best-way-to-lose-weight-fast/:

Long lace sleeve wedding dress with stunning low by Graceloveslace:

♥ WHAT a stunning modern gals wedding gown - steer away from traditional to ensure your gown stands out!:

Gorgeous white wedding dress - 2016 collection #wedding #dress #white #weddingdress:

Elie Saab:


Classy Tatiana Kaplun Bridal Collection 2015 - Be Modish - Be Modish jaglady:

Berta 2015 Bridal Collection - Belle the Magazine . The Wedding Blog For The Sophisticated Bride:


Fashion details.:

Sophia Tolli Fall 2014 Bridal Collection - Belle the Magazine . The Wedding Blog For The Sophisticated Bride:


gorgeous:

52 Perfect Low Back Wedding Dresses | http://www.deerpearlflowers.com/52-perfect-low-back-wedding-dresses/:


Amazing long sleeve lace wedding dress. Looks so unique and would be perfect for a fall wedding!:


Elie Saab - the master of evening wear.:













Badgley Mischka:

Pretty back.:



Badgley Mischka Kiara Embellished Peep-toe Pump:








princess wedding dress wedding dresses:



Irresistible Gowns By Rami Salamoun | UniLi - Unique Lifestyle:








Corsetted wedding dress! This gown is Stunning! #weddingdress:
Amazing train......:

<3 this dress:

Lace back:



J'aton Couture wedding I know this is for a wedding but this is beautiful:

amazing wedding dress:


Cinderella’s Dream-Come-True! 23 Seriously Stunning Wedding Dresses with Crystal Beading:


wedding dress wedding dresses:

AMAZING:

the dress goes so well with the scenery. Repin Siri Vidnes via Jordan DeYoung:


amazing. via Bridal Musings:




25 Ocak 2016 Pazartesi

Chef Meryl's Patatesli Bazlama Tarifi



MALZEMELER

3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1. 5 su bardağı ılık su



İÇİ İÇİN;

4 orta boy patates
Sıvı yağ
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane



HAZIRLANIŞI:

Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz.

Ilık suyun içine mayayı şekeri koyup 5 dakika bekliyoruz.

Sonra tuzu ve unu yavaş yavaş ekliyoruz.

Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

 

Sonra mayalanması için soğuk olmayan bir yerde temiz bir 

bezle üstünü örtüp 40-45 dakika mayalandırıyoruz.

Hamurumuz mayalanırken biz içini hazırlıyoruz.

Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.

Daha sonra rendeleyip suyunu sıktığımız patatesleri koyup 

pişene kadar kavuruyoruz. 

En son tuzunu ve baharatlarını atıp kapatıyoruz.

Mayası gelmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar 

koparıp beze yapıyoruz. 

Ben biraz küçük yaptım 12 tane oldu. 

Her bir bezeyi un yardımıyla küçük tatlı tabağı büyüklüğünde

 

açıp yarısına harçtan koyup diğer yarısını üstüne

kapatıyoruz.

Hepsini yaptıktan sonra teflon tavada yağ dökmeden önlü arkalı pişiriyoruz.

 

Pişerken teflonun ağzı kapalı olsun. 

Piştikten sonra tereyağı sürüp servis ediyoruz.

Not: Eğer patatesli harçtan kalmazsa herhangi bir peynir de 

koyabilirsiniz. Afiyet olsun


Chef Meryl's Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeler:

1 kilo patlıcan (kemer patlıcanı).

Köftesi İçin:
  • Yarım kilo kuzu-dana karışık kıyma,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 1 adet büyük soğan,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Tuz.

Garnitürü İçin:

Domates,
Sivri biber.

Köfteli Patlıcan Kebabı Yapılışı

Patlıcanları 3 parmak genişliğinde doğrayalım.
Fırın tepsisine bir kaç damla zeytin yağı damlatalım ve tepsiyi yağlayalım.
Patlıcanların şeklini bozmadan (patlıcanlar bölünmemiş gibi)  tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 230° fırında 40 dakika pişirelim.(patlıcanların inceliğine ve fırının pişirme hızına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir)
Robota sarımsağı, maydanozu, soğanı koyalım ve robottan geçirelim.
Herhangi bir kabın içine robottan geçirdiğimiz malzemeleri, kıymayı, zeytin yağını, karabiberi, tuzu koyalım ve güzelce yoğuralım.
Harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim.
Patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri yerleştirip, patlıcanları birbirine yaslayalım.
Kalan boşluklara domates, sivri biber yerleştirelim.
Köfteli Patlıcan Kebabımızı tekrar 220° fırına koyalım ve köfteler pişene kadar bekleyip, servise sunalım. Afiyet olsun.

19 Ocak 2016 Salı

Chef Meryl's Waffle Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı şeker

Çeyrek su bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağından biraz fazla un

1,5 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya



Hazırlanışı:

Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın.

Vanilya' nın yarısı ile yumurta aklarını beyazlaşana dek mikserle çırpın.

Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın.

Yumurta sarılarının üzerine süt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve kalan vanilyayı ekleyip karıştırın.

Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Son olarak yumurta akını karışıma ekleyip, hafifçe karıştırın.

Isıtılmış waffle makinesi ya da teflon tava ya da tost makinesine birer kepçe koyup 4 dakika pişirin.

(İstediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz).


Chef Meryl's Milföylü Samsa Tatlısı Tarifi

HAZIRLANIŞI:

Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Milföyleri uç uca birleştirip dikdörtgen şekline getiriyoruz. Uçlarını parmaklarımızla birleştiriyoruz. Üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle genişletiyoruz. İç harcı için, toz fındığı karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini döküyoruz. Portakalın kabuğunu rendeliyoruz. Yumurta aklarını ayırıp karışıma ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. İç harcı krem şanti torbasına dolduruyoruz. Açtığımız hamurdan enlemesine 3 eşit şerit kesiyoruz. Krem şanti torbasından harç sıkıyoruz. Uzunlamasına rulo yapıyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bıçakla 2’şer cmlik hamurlar kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sıcak olan tatlıya soğumuş şerbeti gezdirerek döküyoruz.
MİLFÖYLÜ SAMSA TATLISI:
8 yaprak milföy
2 yumurta
2 çorba k. pudra şekeri
1,5 su b. toz fındık
1 portakal
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. su
3 su b. toz şeker
1 dilim limon