19 Ocak 2016 Salı

Chef Meryl's Milföylü Samsa Tatlısı Tarifi

HAZIRLANIŞI:

Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Milföyleri uç uca birleştirip dikdörtgen şekline getiriyoruz. Uçlarını parmaklarımızla birleştiriyoruz. Üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle genişletiyoruz. İç harcı için, toz fındığı karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini döküyoruz. Portakalın kabuğunu rendeliyoruz. Yumurta aklarını ayırıp karışıma ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. İç harcı krem şanti torbasına dolduruyoruz. Açtığımız hamurdan enlemesine 3 eşit şerit kesiyoruz. Krem şanti torbasından harç sıkıyoruz. Uzunlamasına rulo yapıyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bıçakla 2’şer cmlik hamurlar kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sıcak olan tatlıya soğumuş şerbeti gezdirerek döküyoruz.
MİLFÖYLÜ SAMSA TATLISI:
8 yaprak milföy
2 yumurta
2 çorba k. pudra şekeri
1,5 su b. toz fındık
1 portakal
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. su
3 su b. toz şeker
1 dilim limon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder