29 Aralık 2015 Salı

Chef Meryl's Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi

Fındık Ezmeli Kurabiye Yapılışı Tarifi'nin Malzemeleri

1 paket margarin
2 yumurta
1 su bardagı nişasta
1 su bardagı pudra şekeri
1 su bardağından
2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Fındık ezmesi ve kıyılmış fındık

Fındık Ezmeli Kurabiye Yapılışı Tarifi'nin Yapılışı

Kurabiyemiz için margarin, yağ, yumurta, pudra, şekeri, nişasta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz. Elimizle karıştırdıktan sonra unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. Hamuru beze halinde küçük parçalara ayırıyoruz ve oklava ile açıp bardak ile kesiyoruz. Hamurumuz ne ince ne de kalın olsun. Kestiğimiz hamurları fırında 200 derecede 25 dk pişiriyoruz. Üzeri kızarmadan fırından çıkarıyoruz. Soğuyan kurabiyelerimizin iç tarafına gelen kısma fındık ezmesi sürüp üzerine kurabiye ile kapatıyoruz. Kenarlarına da bir miktar fındık ezmesi sürdükten sonra kıyılmış fındığa kenarlarını buluyoruz. Hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Perde Pilav Tarifi


Malzemeler

  • 1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar)
  • 3 su bardağı pirinç(500gr)
  • 4,5 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım paket margarin
  • Tuz, karabiber
  • Hamuru için
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1,5 kahve fincanı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Aldığı kadar un, tuz
  • 1 su bardağı badem



Hazırlanışı
  • Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın.
  • Margarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirin.
  • Tuzunu, karabiberini ekleyin.
  • Pişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin.
  • Hamurun aldığı kadar unla yoğurun.
  • Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın.
  • Merdaneyle yuvarlak şekilde açın.
  • Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın.
  • Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin.
  • Bademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz.
  • Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin.
  • İçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin.

Chef Meryl's Acem Pilavı Tarifi



Malzemeler:
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı 
  • 3 su bardağı pirinç 
  • 3 adet havuç 
  • 3 adet kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber 
  • Tuz
Öncelikle pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletiyoruz. Tencereye tereyağını koyup kuzu kuşbaşı etleri ekliyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ekliyoruz. 2 bardak suyu koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz. Havucu küçük küçük doğrayıp tencereye koyup 15 dakika daha pişiriyoruz. Karışımın üzerine 3 bardak kaynar suyu pirinç eşliğinde ilave edip kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pirinçler demlendikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz. 

Chef Meryl's Limon Soslu Biftek Tarifi



Malzemeler:

500 gram biftek
2,5 su bardağı su
2,5 adet limon
1 çorba kaşığı şeker 
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı bal 
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım saat maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik



Teflon bir tavaya yağ eklemeden etleri pişirin. Rengi değişmeye ve yumuşamaya başlayan etler soğumaması için kapaklı bir tencereye alınmalıdır. Kullandığınız tavanın içine 7 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Karıştırıldıktan sonra limonun üzerine 1 yemek kaşığı şeker, zencefil ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip kaynatın. Kaynamasını bekleyin, kaynarken ateşini kısıp 15 dakika karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta bir su bardağı suyla mısır ununu iyice karıştırın ve kaynaması için bir tencereye alın. Kekik ve maydanozu da ekleyin; orta ateşte karıştırmaya devam edin. Limon suyunun bulunduğu karışıma ekleyip tekrar karıştırmaya devam edin. Biftekleri de bu karışıma ekleyin.




Chef Meryl's Patates Püreli Biftek Tarifi




Biftek için Malzemeler;
  • 8-9 adet Biftek
  • 1 kutu domates püresi
  • 1 soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber ya da pul biber
  • Kekik
  • 1 bardak ılık su
Püre için;
  • 6 adet patates
  • 1, 5 çay bardağı süt
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Dilerseniz biraz karabiber

Hazırlanışı:


Öncelikle 6 adet patatesi güzelce soyun ve temizleyin. Daha sonra her birini 4 parçaya bölerek bir tencere içerisine koyun. Üzerini geçmeyecek kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Patatesleri haşladıktan sonra suyunu süzün ve bir çatal veya bardak kullanarak ezin. Dilerseniz blender ile de ezebilirsiniz. Patatesleri ezdikten sonra içine süt ve tuz koyarak karıştırın. Süt ve tereyağını patateslere iyice yedirdikten sonra içine tuz ve karabiber ilave edin. Patates püresi hazır.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve içine biftekleri ilave ederek pişirin. Bifteklerin her iki tarafını da rengi değişene kadar pişirin. Soğanları güzelce temizleyin ve küçük olacak şekilde doğrayın. Etler suyunu çekince içine soğanları ve baharatları ilave ederek karıştırın. Domates püresini bir kaba koyun. İçine 1 bardaktan çok az su ile karıştırarak sulandırın. Hazırladığınız bu karışımı da etlerin üzerine dökün. Tavanın üzerine kapak kapatarak pişmesi için bırakın. Kapattığınız kapak sayesinde et buhar ile çok daha güzel pişecektir. Etler tamamen piştiğini zaman yemeğiniz hazır olacaktır. Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Chef Meryl's Peynirli Çörek Tarifi



Malzemeler;
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 100 gr margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı kadar ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kalıp kadar beyaz peynir
  • Maydanoz
  • İsteğe göre çörek otu ve susam
Öncelikle hamurumuzu yaparak çöreğimize başlayalım. Derin bir kaba aldığımız unu tuz ile karıştırıyoruz. Ortasını havuz şekline getirip yarım paket maya, yumurta, yoğurt, yağ ve suyu ilave edip yoğuruyoruz. Mayası gelmesi için üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. Maydanozumuzu suda bekletip iyice yıkıyoruz ve kurutuyoruz. Yaprak kısımlarını ince ince kıyıp peynir ile karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir top alıp ortasına iç harcından koyup yarım daire ya da isteğe göre top şeklinde kapatıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serpiyoruz. Çöreğin üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz. Ilıyınca servis yapabiliriz. 

Chef Meryl's Fırında Makarna Tarifi



Malzemeler:
  • 1 paket kalın kesme makarna
  • Beyaz peynir
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
Uygun bir kabın içerisinde makarnayı haşlayın. Makarna suyunu çekince ocağın altını kapatın. Makarnayı fırın kabına alıp üzerine beyaz peynir ve dereotu serpin, karıştırın. Bir tava alın içinde unu sıvı yağda kavurun üzerine sütü dökün, karabiberini ekleyip çırpın. Pişen sosu makarna ile karıştırın, fırın kabınızı fırına sürüp üstü kızarana dek pişirin. Daha sonra en üste kaşar peynirini de serpin ve fırının ızgara kısmında bir süre kızartın. Yemeğinizi sıcak olarak servis edin.

Chef Meryl's Kıymalı Antep Fıstıklı Milföy Böreği Tarifi




Malzemeler:
12 milföy hamuru
İç harcı için:
500 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
1 soğan

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu



Hazırlanışı: Tereyağı tavada eritilir. Yemeklik doğranan soğan ilave edilip kavrulur. Kıyma da ilave edilip kavurmaya devam edilir. Ocaktan almaya yakın Antep fıstıklarını eklenip karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzdolabından çıkartılarak hafifçe yumuşamaları için bekletilir. Hazırlanan harçtan milföy hamurlarının içine paylaştırılıp kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizildikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Chef Meryl's Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi



Gerekli malzemeler:

4 çay bardağı irmik
200 gram margarin
3 çay bardağı süt
4 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Dolmalık fıstık


Hazırlanışı:

İrmik helvası yapmak oldukça kolay oluyor. Öncelikle margarini tencereye koyun ve eritin. Ardından fıstıklarını ekleyin ve bu fıstıkları kavurun. Ardından irmiği ekleyin ve en az 15 dakika karıştırarak kavurun. Ayrı bir tavaya su ve şekeri alıp kaynatın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesine yardımcı olun. Başka bir kapta da sütü kaynatın. İrmiğe öncelikle şerbeti yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan karıştırmaya devam edin. Ardından sütü ekleyin. Bu sırada ocağın altı kısıkta olsun çünkü çok sıçrayacaktır. Ardından karıştırmaya devam edin ve bir süre daha karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Biraz ılıyınca tam olarak soğumadan hemen servis edebilir ve üzerini fıstık ile süsleyebilirsiniz de. Böylece daha güzel sunum olacaktır. Afiyet olsun.

Chef Meryl's Elmalı Tart Tarifi

Elmalı tart yaparken ekşi elmaları tercih etmelisiniz!

  • MALZEMELER:
  • 8 kahve fincanı un
  • 200 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket tarçın
  • Unu elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi konup karıştırın, yoğurun. Biri küçük, diğeri daha büyükçe olacak şekilde 2 parçaya ayırın. Büyük parçayı yarım cm. kalınlığında açın. Yaklaşık 30 cm çapındaki tepsiye yerleştirin. Hamuru tepsinin kenarında döndürün. Hamurun üzerine ince olarak kesmiş olduğunuz elma dilimlerini yerleştirin. Üzerine tarçın karıştırmış olduğunuz toz şekeri serpin. Diğer hamurdan ince çubuklar yapın. Elmaların üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Orta dereceye getirmiş olduğunuz fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Ilıyınca servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine marmelat sürüp, pudra şekeri de eleyebilirsiniz.

Chef Meryl's Orman Meyveli Cheesecake Tarifi


  • Malzemeleri:
  • 500 gr mascarpone.
  • 1 paket krema.
  • 1,5 su bardağı toz şeker.
  • 4 yemek kaşığı un.
  • 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı.
  • 1 paket vanilya
  • Alt taban için;
  • 2 paket burçak bisküvi.
  • 100 gr eritilmiş tere yağı.
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık.
  • Yarım çay bardağından biraz az süt.
  • Üzerinin sosu için;
  • 250 gram orman meyveleri.
  • 5 yemek kaşığı şeker.
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir).
  • 1 su bardağı su.
  • 1 paket vanilya


YAPILIŞI:
  • Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda çekiyoruz.
  • Eritmiş olduğumuz tere yağını ve sütü ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
  • Sosu için; Meyvelere suyu ilave edip ocağa alıyoruz, donuk meyveler çözülünce süzgeçle çekirdeklerini süzüp tekrar ocağa koyuyoruz.
  • Şekeri ve 1 çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
  • Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz.
  • Mascarpone peyniri ve kremayı birlikte çırpıyoruz ve şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz yalnız mikserin en düşük hızında.
  • En son unu ve vanilyasını ilave edip çok az daha karıştırıp dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz.
  • Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 180 derecede, 20 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz ayrıca fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyuyoruz.
  • Böylelikle çatlamasını önlüyoruz ve 1 saat sonra kapağı açtığımızda Cheesecakemizi hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Chef Meryl's Muska Tatlısı Tarifi



  • Malzemeler
  • 3 tane yufka
  • 100 gram toz badem
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta beyazı
  • ayçicek yağı

  • Şerbet Malzemeleri;
  • 300 gram toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

  1. Şerbetini hazırlamak için orta boy tenceremiz de toz şekeri suyu kaynayarak sürekli karıştıralım.
  2. Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu sıkalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
  3. Başka bir kabın içerisinde toz badem pudra şekeri yumurtanın beyazını karıştıralım ve hamur kıvamına getirelim.
  4. Hazır olarak aldığımız yufkaları şeritler halinde uzunlamasına keselim kestiğimiz şeridin ucuna hazırladığımız karışımdan koyalım ve muska şeklinde saralım.
  5. Tavada kızartma yağında sardığımız muska tatlılarını kızartalım ve sıcak halde soğumuş olan şerbetin içine atalım.
  6. 5 dakika kadar şerbetin içinde bekledikten sonra çıkartıp tatlımız tamamen soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsun.

18 Aralık 2015 Cuma

SİYAH SEVEN KADINLAR

Hüznü, yalnızlığı, sıkıntıları ve endişeleri hatırlatarak karamsarlığı artıcı etkiler gösterebilir. 

Ölümü çağrıştıran siyah, genellikle matemin rengi olarak bilinir. 

 Siyah renk aynı zamanda, gücü, soyluluğu, ağırbaşlılığı, hırsı ve tutkuyu ifade eder. 

 Konsantrasyonu arttırır.

 Gücü ve soyluluğu çağrıştırdığı için makam araçlarında en çok kullanılan renktir. 

 Siyah renk, hakim olduğu ortamlara gizem katar. 
 Karamsarlığı arttırabileceğinden özellikle çocuk odalarında kullanılmamalıdır.

 Siyah rengi seven insanlar genellikle özgüveni yüksek, azimli ve kararlı kimselerdir.
  Kendi kararlarını kendileri vermek isterler. 
 Bu özellikleri ile iş hayatında başarılı olabilirler, fakat inatçılık ve aşırı hırs gibi olumsuzlukları dengelemeleri gerekir. 
 Ayrıca, siyah giyen insanların ruhsal sorunlarının daha fazla olduğu tespit edilmiştir. 
 Özellikle çocuklarda inatçılığa ve depresyona neden olabilir.

 Siyah renk, kendine güveni ve konsantrasyonu arttırır. 
 İnatçılığa ve hırsa neden olabilir.














17 Aralık 2015 Perşembe

Ludwig van Beethoven Kimdir ?

Ludwig van Beethoven, ünlü sanatçı 17 Aralık 1770 tarihinde Almanya’nın Bonn şehrinde doğmuştur. Hollanda asıllı sayılabilir. Edinilen bilgilere göre tam sayısı bilinmese de yedi adet bedensel engelli erkek ve kız kardeşi varmış. Alkolik bir müzisyen olan babası Johann’dan ilk müzik derslerini aldı. Mutsuz bir çocukluk geçiren Beethoven, çok küçük yaşlarda ailesinin ev ekonomisne fayda da bulunmak için kilisede piyano çalarak çalışmaya başlamıştır. 1779’da Christian Gottlob Neefe’yle çalışmaya başladı. 1783’te ilk bestesi olan Dressler’in Marşı Üzerine denemeler Neefe adlı kişinin de yardımıyla yayımlandı. Onüç yaşındayken sarayda org çalarak evin masraflarının bir kısmını ödeyecek hale geldi. Dört yıl sonra Viyana'ya gitti.

Beethoven'in merhume annesinin hastalığı her geçen gün artıyordu. Tarihi bilgilere göre Vereme yakalanmış olan genç kadının durumu ağırlaşınca Bonn'a döndü. Birkaç gün sonra ise hasta olan yaşlı kadın müzisyen oğlunun kolları arasında sonsozluğa uğurlandı. 1792 yılında 22 yaşında Viyana'ya geri döndüğünde Mozart'ın ölmüş olduğunu öğrendi. Beethoven de klasik müziğin ünlü bestecisi sayılabilecek  sayın Joseph Haydn’ın hemen yanında çalışmaya başladı. Joseph Haydn kısa sürede Beethoven’ın bu konudaki çok iyi yeteneğini fark etti ve her konuda ona destek oldu. Beethoven, başlarda besteci olarak değil piyanist olarak adını duyurdu. Daha sonra yaptığı bestelerle klasik müziğin 19. yüzyılın sonuna kadar yaşayan tüm müzisyenlerini etkiledi. Beethoven, Viyana’ya geldiği 1792 yılından öldüğü tarihe kadar burada yaşamıştır.

beethoven kimdir

Beethoven, İlk Senfonisini 1800 senesinde tamamlamıştır. Verenocia isimli 3. senfonisini Frsansız İmparator Napolyon’a adadığı biliniyor. Napolyon’un kendini Fransa imparatoru ilan etmesinin hemen ardından Beethoven bestelediği ve yaptığı bu ithafını geri çekmek zorunda kaldı. 9. senfoni ise gelmiş geçmiş en iyi senfoni olarak değerlendirilebilir. 1798 yılına geldiğimizde ünlü müzisyen Beethoven'ın kulağında bazı problemler meydana başladı. Bu tarihten itibaren yaklaşık 21 yıl boyunca maalesef hiç kimseyle iletişim kurmadı. Ancak 1819 yılına gelindiğinde yazarak insanlarla diyalog kurmaya başladı, artık tamamen sağırdı. 21 yıl boyunca çekilen yalnızlık çok derin acılar yaşamasına neden oldu. Beethoven bütün senfonilerini işitme problemi yaşamaya başladıktan sonra bestelemesi de dikkate değer bir olaydır.

Beethoven Kimdir?

Beethoven, sadece 1 opera bestelemiştir. Orijinal ismi Elonore olan Fidelio operası en iyi ve bilinen operalardan biridir. Beethoven, dokuz senfoni, bir keman konçertosu, beş piyano konçertosu, üçlü konçerto, Fidelio operası, otuziki piyano sonatı, on keman-piyano sonatı, beş viyolonsel , bir korno sonatı, çeşitli oda müziği ve değişik biçimde pek çok eser vermiştir. Ludwig van Beethoven, 26 Mart 1827 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da siroz hastalığından 57 yaşında öldü