28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Perde Pilav Tarifi


Malzemeler

  • 1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar)
  • 3 su bardağı pirinç(500gr)
  • 4,5 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım paket margarin
  • Tuz, karabiber
  • Hamuru için
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1,5 kahve fincanı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Aldığı kadar un, tuz
  • 1 su bardağı badem



Hazırlanışı
  • Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın.
  • Margarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirin.
  • Tuzunu, karabiberini ekleyin.
  • Pişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin.
  • Hamurun aldığı kadar unla yoğurun.
  • Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın.
  • Merdaneyle yuvarlak şekilde açın.
  • Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın.
  • Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin.
  • Bademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz.
  • Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin.
  • İçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder