28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Patates Püreli Biftek Tarifi




Biftek için Malzemeler;
  • 8-9 adet Biftek
  • 1 kutu domates püresi
  • 1 soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber ya da pul biber
  • Kekik
  • 1 bardak ılık su
Püre için;
  • 6 adet patates
  • 1, 5 çay bardağı süt
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Dilerseniz biraz karabiber

Hazırlanışı:


Öncelikle 6 adet patatesi güzelce soyun ve temizleyin. Daha sonra her birini 4 parçaya bölerek bir tencere içerisine koyun. Üzerini geçmeyecek kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Patatesleri haşladıktan sonra suyunu süzün ve bir çatal veya bardak kullanarak ezin. Dilerseniz blender ile de ezebilirsiniz. Patatesleri ezdikten sonra içine süt ve tuz koyarak karıştırın. Süt ve tereyağını patateslere iyice yedirdikten sonra içine tuz ve karabiber ilave edin. Patates püresi hazır.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve içine biftekleri ilave ederek pişirin. Bifteklerin her iki tarafını da rengi değişene kadar pişirin. Soğanları güzelce temizleyin ve küçük olacak şekilde doğrayın. Etler suyunu çekince içine soğanları ve baharatları ilave ederek karıştırın. Domates püresini bir kaba koyun. İçine 1 bardaktan çok az su ile karıştırarak sulandırın. Hazırladığınız bu karışımı da etlerin üzerine dökün. Tavanın üzerine kapak kapatarak pişmesi için bırakın. Kapattığınız kapak sayesinde et buhar ile çok daha güzel pişecektir. Etler tamamen piştiğini zaman yemeğiniz hazır olacaktır. Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder