5 Kasım 2015 Perşembe

Chef Meryl's Milföyde Patates Halkası Tarifi

Milföyde Patates Halkası

MALZEMELER

    5 adet patates
    5 adet milföy hamuru
    2 adet yumurta
    100 gram beyaz peynir
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    3-4 dal maydanoz
    1 su bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri
    1 çorba kaşığı su
    Tuz, karabiber 

Milföyde Patates Halkası Tarifi

PATATESLERİ iyice yumuşayana dek haşlayın. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup, ezin. Üzerine 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, ufalanmış beyaz peynir, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Düz bir zemine streç film serin. Üzerine milföy hamurlarını uç kısımları hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve un serpin. Hamuru merdane yardımıyla genişliği 15 cm olacak şekilde açın. Patatesli harcı, hamurun üzerine boydan boya yayın. Streç film yardımıyla hamuru rulo yapın. Uzun rulonun uç kısmını yuvarlak bir tepsinin ortasına koyup, kendi etrafında döndürerek tepsiye yerleştirin. Eğer milföy hamurları çok fazla yumuşamışsa, tepsiyi 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Daha sonra böreğin üzerine 3 parmak arayla, tam olarak ayırmadan, kesikler atın. Kalan yumurta sarısını bir çorba kaşığı suyla çırpın ve böreğe sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder