25 Nisan 2016 Pazartesi

Chef Meryl's Katmerli Rulo Börek Tarifi



Hamur için:

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı sirke, bir tutam tuz

Aldığı kadar un

Üzerine: 

1 adet yumurta sarısı
Hamuru açmak için: Yeteri kadar un
Hamurların üzerine sürmek için:
1 paket (250 gram) margarin


İçi için:


500 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz, pulbiber 




1 YUMURTALARDAN birinin akını ve sarısını ayırın. Akını bir kaba alıp, üzerine un hariç kalan malzemeyi ilave edin. Ele yapışacak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde margarini eritin.

2 Bezelerden birinin üzerine un serperek oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın. Üzerine eritilmiş margarin sürün (hamurları yağlarken margarinin tamamını 6 adet yufkaya eşit şekilde yedirmeye dikkat edin). Bohça şeklinde katlayıp buzdolabına kaldırın. Diğer hamurları aynı şekilde hazırlayıp, sırayla buzdolabına koyun.

3 İlk yaptığınız hamuru buzdolabından çıkarın ve üzerine un serperek, merdane yardımıyla ince olacak şekilde yaklaşık 35x40 cm ebadında açın.

4 İçi için rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi karıştırın. Yufkalardan birinin kenarına hazırladığınız iç harçtan 3-4 çorba kaşığı koyun ve 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine koyun.

5 Bir hamurun hazırlama işlemi bittikten sonra bir diğerini buzdolabından çıkararak aynı şekilde hazırlayın. Bütün hamurlar bitene kadar bu şekilde işleme devam edin.

6 Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve piştikten sonra kolay kesilmesi için bıçakla dört parmak aralıklarla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak yada ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder