7 Ekim 2014 Salı

Chef Meryl's Vişneli Parfe Tarifi

Malzemeler 2 yumurta akı
Yarım çay bardağı şeker
1,5 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
1 çay bardağı vişne
Üzeri için:
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 çorba kaşığı nişasta
2,5 çorba kaşığı şeker


Evet Başlayalım :)
İlk öncce yumurta akları ve şekeri bir kaba alalalım ve beyazlayıncaya kadar çırpalım .
Başka bir kap da  ise  süt ve toz şantiyi iyice çırpalım
Yumurta aklarını şantiye ilave edip karıştıralım bakalım hanımlar.
İçerisine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyelim ki lezzetli olsun dimi :)  herneyse hanımlar istedğiniz bir kaba karışımı boşaltabilirsiniz :)
Kalıbınızın üzerini streç folyo ile kapatıp,derin dondurucu da bir gece bekleticeksiniz daha sonraa ise Üzeri için, çekirdekleri çıkarılmış vişneler'i blender dan geçirin ve bir tencereye alın.
İçerisine şeker ve nişasta ekleyip kaynatın.(sos koyu olursa 2-3 çorba kaşığı su eklenebilir).
Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Parfe'yi derin dondurucudan çıkarıp ters çevirin ve üzerine vişneli sosu döküp soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder