17 Ekim 2014 Cuma

Chef Meryl's Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi




Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 
Yarım kg dolmalık biber
3 çay bardağı kırık pirinç
2 baş kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, nane
1 diş sarımsak
isteğe bağlı pişerken 1 çorba kaşığı limon suyu
biberlerin ağzına kapamak için domates    













           Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır
  • Dolmalık biberlerin içleri çıkartılır ve yıkanır süzülmeye bırakılır.
  • Pirinç ayıklanır ve yıkanır. Kuru soğan ince doğranır zeytin yağında sotelenir ve pirinç de ilave edilerek kavrulur.
  • Kavrulan pirinç ve soğana çok az su ilave edilir ve yarım tatlı kaşığı biber salçası ile birlik'de karıştırılarak kavrulur. Tuz , karabiber, nane atılır. 
  • 3 dk kadar kavrulduk'dan sonra altı kapatılıp Biberlerin içine doldurulur. Doldurma işlemi kesinlikle çok dolu dolu olmamalı . Biberin içinde pirinç kabarıp pişecek buda hesaba katılmalı. 
  • Doldurulan biberler pişirme tenceresine dik olarak konur ve ağızlarına domates dilimleri yerleştirilir. Yarım tatlı kaşığı biber salçası ılık suda eritilir ve 3 çay bardağı pirinç için 2 çay bardağı su ilave edilerek pişirilir.
  • Dolma pişerken üzerine bir yemek tabağını ters kapatıyorum. Yine pişirmeye başlamadan dolmaların üzerine hafif tuz sepeliyorum. 
Zeytinyağlı Biber dolmalarımı önce harlı ateş'de , sonra orta ateş'de kontrollü pişirdim. Dolmalık biberlerimi hafif yumuşamaya başlayınca çatalla bir yerinden deldim ki içersine'de lezzeti geçsin.
Afiyetler Olsun. 
Özellikle mutfağa yeni alışanlar için ayrıntılı yazmaya çalıştım. Umarım dener ve beğenirsiniz.
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder