6 Şubat 2015 Cuma

Chef Meryl's Evde pizza yapmak isteyenler için kolay bir tarifi



Evde pizza yapmak isteyenler için kolay bir tarif. Hamurunu kendim hazırladım. Hamurla uğraşmak istemiyorum derseniz fırından 1 tane ekmek hamuru alıp, içine tarifteki gibi yağ katıp, malzemeyi hazırlayabilirsiniz. Ben harcını sosisli ve sucuklu kullandım. Arzu ettiğiniz malzemeyle de olur. Mesela mantarlı, soğanlı, beyaz peynirli gibi istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiz.

Malzeme Listesi:
  hamur için

1 su bardağı ılık su

  • 1 çay bardağı ılık süt

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 paket yaş maya (kuru maya da olur)

  • yeterince tuz

  • 50 gr tereyağı

  • aldığı kadar un
  harç malzemesi
  • 5 tane sosis

  • 100 gr sucuk

  • 250 gr taze kaşar

  • 3 tane sivri biber
     2 tane domates
  • arzuya göre karabiber, pul biber

  • bir tutam tuz

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 7 tane çekirdeksiz yeşil zeytin


Önce bir kaba biraz un koyup ortasına çukur açalım, mayayı, şekeri koyup ılık suyu ekleyerek çukurda mayayı eritelim ve kabartalım. Ardından hamur için grekli malzemenin tümünü katıp yoğuralım, kulak memesi kıvamında hamur hazırlayalım. Hamuru bir saat sararak bekletelim. Bekleyen hamuru yağladığımız bir tepsiye el yardımıyla yufka gibi yayalım, kenarlarına elimizle bastırarak pizza şekli verelim. Bu hamuru ikiye bölerek iki pişirimde ya da büyük bir tepsiye yapıp tek seferde kullanabilirsiniz. Tek seferde hamuru biraz kalın oluyor. İnce olmasını istiyorsanız tepsiyi biraz daha küçük tutup, hamuru ikiye bölmenizi öneririm. Hamurun diğer yarısını buzluğa koyup daha sonra kullanabilisiniz. Ayrı kaba domateslerin kabuklarını soyalım, küp şeklinde doğrayalım. Domatesin suyunu süzdürüp kaba koyalım. Biberleri halka şeklinde doğrayıp domatese katalım. Sosisi, sucuğu halka halka doğrayıp malzemeye katalım, baharatını ekleyelim. Kaşarı rendeleyip üçe bölelim, birazını harca katalım, birazını tepsiye hazırladığımız hamurun üstüne serpelim, diğer kısmı da pizzamızı hazırladıktan sonra en üste serpmek için kenara koyalım.

 Hazırladığımız iç malzemeyi iyice karışması için harmanlayalım, hamurun üstüne orantılı yayalım. 
Ayırdığımız kaşarı en üste serpelim. 
200°C ısıttığımız fırında, hamur pembeleşip kaşarlar kızarana kadar pişirelim. 
Sıcak servis yapalım. 
Afiyet olsun.

Not: Tepsiyi katı yağla yağlayalım, sıvı yağla yağlarsak hamurun yayılmasını engelliyor. Katı yağla yağlarsak daha kolay yayılıyor. Bu iş için de ben yine tereyağı kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder