25 Ekim 2015 Pazar
Chef Meryl's Damla Sakızlı Frambuazlı Muhallebi Tarifi
4 parça damla sakızı
1 su bardağı frambuaz
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı silme vanilya
8 çorba kaşığı tozşeker
DAMLA sakızı, süt, un, nişasta, vanilya ve 4 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Servis tabaklarına pay edin. Yarım su bardağı frambuazı blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı tozşekerle birlikte pişirin. Karışımı muhallebinin üzerine gezdirin. Kalan frambuazlarla üzerini süsleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Muhallebinizin daha parlak görünmesini isterseniz, üzerine hazır jöle sürerek de servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder