25 Ekim 2015 Pazar

Chef Meryl's Damla Sakızlı Frambuazlı Muhallebi Tarifi

En nefis 10 sütlü tatlı


4 parça damla sakızı
1 su bardağı frambuaz
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı silme vanilya
8 çorba kaşığı tozşeker 

 DAMLA sakızı, süt, un, nişasta, vanilya ve 4 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Servis tabaklarına pay edin. Yarım su bardağı frambuazı blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı tozşekerle birlikte pişirin. Karışımı muhallebinin üzerine gezdirin. Kalan frambuazlarla üzerini süsleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın. 


 Muhallebinizin daha parlak görünmesini isterseniz, üzerine hazır jöle sürerek de servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder