24 Haziran 2016 Cuma

Chef Meryl's Orman Meyveli Cheesecake Tarifi

Orman Meyveli Cheesecake Tarifi malzemeleri:

  • 500 g mascarpone.
  • 1 paket krema.
  • 1,5 su bardağı toz şeker.
  • 4 yemek kaşığı un.
  • 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı.
  • 1 paket vanilya

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi.
  • 100 gr eritilmiş tere yağı.
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık.
  • Yarım çay bardağından biraz az süt.

Üzerinin sosu için;

  • 250 gram orman meyveleri.
  • 5 yemek kaşığı şeker.
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir).
  • 1 su bardağı su.
  • 1 paket



  • Orman Meyveli Cheesecake Tarifi yapılışı:

  1. Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda çekiyoruz.
  2. Eritmiş olduğumuz tere yağını ve sütü ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
  3. Sosu için; Meyvelere suyu ilave edip ocağa alıyoruz, donuk meyveler çözülünce süzgeçle çekirdeklerini süzüp tekrar ocağa koyuyoruz.
  4. Şekeri ve 1 çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
  5. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz.
  7. Mascarpone peyniri ve kremayı birlikte çırpıyoruz ve şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  8. Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz yalnız mikserin en düşük hızında.
  9. En son unu ve vanilyasını ilave edip çok az daha karıştırıp dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz.
  10. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 180 derecede, 20 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
  11. Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz ayrıca fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyuyoruz.
  12. Böylelikle çatlamasını önlüyoruz ve 1 saat sonra kapağı açtığımızda Cheesecakemizi hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder