2 Temmuz 2016 Cumartesi

Chef Meryl's Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi Mazlemeleri:

200 gr margarin
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu

Un İçi için:
100 gr krema
160 gr bitter çikolata
100 gr fındık içi

Üzeri için:
Pudra şekeri






Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı:

Kremayı minik bir tencereye alıp kaynama noktasına geldiği anda ocaktan alın. İçine çikolatayı kırarak koyup karıştırarak çikolatanın erimesini gerçekleştirin. Çikolatamız eridikten sorna malzeme soğuyunca eskiden kavurduğunuz iri iri doğradığınız fındıkları içerisine katıp buzdolabına koyun. Pudra şekeri ve yağı mikserle iyice karıştırın. Yumurta sarısı ve vanilyayı eklemenin ardından elediğiniz un ve kabartma tozunu eklemeye başlayın. Önce 2 su bardağı un ve kabartma tozu ile elinizle hamuru iyice yoğurun daha ardından kulak memesi kıvamına gelecek civara kadar un eklemeye aynı ritimde devam edin. Hamuru piknik poşetine koyup buzdolabına kaldırın. İç malzeme soğuyacak civara kadar hamuru buzdolabında bekletin. Hazır olunca hamurun bir bölümünü, benzer biçimde içi malzemenin de bir bölümünü alın. Kalan malzemeyi bir daha buzdolabına kaldırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar alın iç bölümünü içli köfte benzeri oyun ve iç malzemeden bir tatlı kaşığı ölçüsünde koyup hamurun ağız kısmını kapatın ve hafifçe yuvarlayın. Hamurun ağız bölümünü iyice kapadığınızdan güvenilir olun. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kapattığınız bölüm alta gelir biçimde dizin. Bütün hamuru ve içi bu biçimde tamamlamanın ardından 175 derecede ısıttığınız fırında 20 dk pişirin. Ilıdıktan sonra üst kısmına pudra şekeri serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder