31 Ağustos 2014 Pazar

Chef Meryl's Leziz Pasta & Tatlı Tarifleri ( Ayva Tatlısı )

                                      

                                  Ayva Tatlısı






MALZEMELER:

3 tane ayva,
1 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı yeşil fıstık,
2 çorba kaşığı kaymak,
su.



YAPILIŞI:
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur. Her biri ortasından 2′ye ayrılır.

• Çekirdek yatakları oyulup çıkarılır.

• Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.

• Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirilir.

• Yumuşatınca şeker konur. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.

• Oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Şurubu da üstüne dökülür.

• Fırına konur. Ara sıra, kaşıkla şurubundan alınıp üstlerine dökülür. Ayvalar “tarçın” rengine dönünce, fırından alınır.

• Oyuk kısımları üste gelecek f ekilde tabaklara konur.

• Oyuklara birer parça kaymak konur, yeşil fıstık serpilir. Soğuk servis yapılır.

NOT: ( RENKLENDİRME İÇİN KIRMIZI GIDA BOYASINI ÖNERİRİM )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder