Ayva Tatlısı
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3GWctQHAg5VuISsMmNweryTj3AbrjgeGpcOVPQHZI2g0mZxwpEw8Av0cYcBeE4RIQZTwis8n6pdehiKr-UMs3kquEmYQDyWiDSRd3fUNYjRpX-WB_xH4c3pltVm2avtvNHzMAGiqu-AU/s1600/64d1e225Pismaniyeli-ayva-tatlisi.jpg)
MALZEMELER:
3 tane ayva,
1 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı yeşil fıstık,
2 çorba kaşığı kaymak,
su.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_zdVLEOxKs_eVr1W-vpBkB0XQxuoObgFqA1K73wkjtpDEsYIJnNZfhtaeP_2U1VabidaeoFkOsot7HAYpw1EcUaWkIQ0zhAmDfd_PMvNXw8mbjxCCZK9GTFQrzMUb9Qk6iogQBEC2Ue0/s1600/Ayva-Tatl%C4%B1s%C4%B1.jpg)
YAPILIŞI:
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur. Her biri ortasından 2′ye ayrılır.
• Çekirdek yatakları oyulup çıkarılır.
• Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
• Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirilir.
• Yumuşatınca şeker konur. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
• Oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Şurubu da üstüne dökülür.
• Fırına konur. Ara sıra, kaşıkla şurubundan alınıp üstlerine dökülür. Ayvalar “tarçın” rengine dönünce, fırından alınır.
• Oyuk kısımları üste gelecek f ekilde tabaklara konur.
• Oyuklara birer parça kaymak konur, yeşil fıstık serpilir. Soğuk servis yapılır.
NOT: ( RENKLENDİRME İÇİN KIRMIZI GIDA BOYASINI ÖNERİRİM )
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBvcXSaHjUbjGmW-Uyq6YRIItexT11PP962HROAw8blsaDv-6ZMfcFOS3Ae7SrDU7Ud-QR3_Esh7vKTjWKj1gW2Xs4PULebhWCaVE6wqk7-mg4pOYaRxuAfbOTmK8ELHDqkzRwYFYzJOA/s1600/images+(14).jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder