31 Ağustos 2014 Pazar

Chef Meryl's Leziz Pasta & Tatlı Tarifleri ( İrmik Helvası )

                                               

                                   İrmik Helvası




MALZEMELER:


500 gram irmik,   

                                         
600 gram toz şeker,
250 gram margarin,
4 su bardağı süt,
4 su bardağı su,
50 gram yeşil fıstık.

İrmik Helvası Tarifi
İrmik, y ve fıstık büyük bir tencereye konur.
• Orta hararetli ateşte fıstıklar pembeleşinceye kadar kevgirle karıştıra karıştıra kavrulur.
• Su, süt ve 500 gram şeker başka bir tencereye konur. Kaynatılır. Sonra, irmiğin bulunduğu tencereye bir kerede dökülür.
• 1 kere karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır.
• 3 dakika harlı, 3 dakika orta, 3 dakika da daha hafif ateşte pişirilir.
• Suyunu tamamen çekince, 1 kere daha karıştırılır.
• Çok hafif ateş üzerinde demlenmesi beklenir.
• Kalan şeker havanda iyice dövülür.
 irmik helvaebrarcenk2425@gmail.com
irmik helvası soğuyunca kevgirle karıştıra karıştıra taneli hale getiri­lir. Tabaklara konur, dövülmüş şeker 
serpiştirilip servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder