Ay Çöreği Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ
1 ad yumurta akı
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
4.5 su bardağı un
1 tutam tuz
İç harcı için Malzemeler
5 dilim bayat kek
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
½ su bardağı su
Kakaolu Kek için Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ
1 ad yumurta akı
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
4.5 su bardağı un
1 tutam tuz
İç harcı için Malzemeler
5 dilim bayat kek
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
½ su bardağı su
Kakaolu Kek için Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu Kek Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpın. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kıvam aldıktan sonra yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Ay Çöreği Hazırlanışı
Hamur için oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve şekeri iyice karıştırın.
Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpın. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kıvam aldıktan sonra yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Ay Çöreği Hazırlanışı
Hamur için oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve şekeri iyice karıştırın.
Sıvı yağ, yumurta akı, suda açtığınız maya ve mahlebi ekleyip yeniden karıştırın.
Unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak içerisine tuzu ekleyip son bir tur daha yoğurun ve üzerini örtüp kenara bırakın.
İçi harç için
Kek, şeker, kakao, tarçın, limon kabuğu, ceviz ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Suyu da ekleyin. Homojen bir harç elde edin.
Kek, şeker, kakao, tarçın, limon kabuğu, ceviz ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Suyu da ekleyin. Homojen bir harç elde edin.
Hamuru unlu zeminde büyük oval olacak şekilde açın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlayın.
Merdaneyle uzun ince şekilde açın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Uçlarını birleştirip yuvarlayın. Hamura ay şekli verip fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder