8 Eylül 2015 Salı

Chef Meryl's Ceviz Reçeli Tarifi

Malzemeler

50 tane olgunlaşmamış ceviz2 lt su1 çay bardağı kireç(inşaatlarda kullanılan toz)5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 kabuk tarçınYarım çay kaşığı limon tuzu

Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır?

Cevizlerin yeşil kabuğunun altındaki odunumsu kabul henüz oluşmamış olması gerekiyor.
Mayısın son haftası Haziranın ilk haftası aralığında toplanması gerekiyor.Ceviz bıçakla zorlanmadan kesilebiliyorsa tamamdır
Cevizleri sebze soyucuyla ince bir tabaka halinde soyuyoruz (soyarken mutlaka eldiven kullanın)
Üzerlerini kapatacak kadar su ekleyip 10 gün boyunca günde 2 defa acı suyunu değiştirerek tatlandırıyoruz
10.günün sonunda plastik veya çelik bir kaba 2 lt suyu alarak kireci ekleyip iyice karıştırıyoruz ve 2-3 saat sonra kireç dibe çöktüğünde cevizleri 1 gece bu suda bekletiyoruz
Sonraki gün cevizleri kireçli sudan çıkarıp 4-5 su değiştirerek birbirine sürerek yıkıyoruz üzerini kapatacak kadar su koyup 10 dakika kaynatıp suyunu dökerek tekrar yıkayıp üzerini kapatacak kadar su ekleyerek aynı işlemi tekrar ediyoruz ve cevizleri süzeğe alıyoruz
Diğer tarafta şerbeti için şeker ve suyu 1-2 taşım kaynatıp cevizleri çatal batırarak veya örgü şişiyle şişeleyerek şerbete atıyoruz
Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz
8 saat dinlenmeye bırakıyoruz bu işlemi 3-4 defa kaynatıp soğutarak tekrarlıyoruz
Not:2. işlemde kabuk tarçını,son işlemde limon tuzunu ekliyoruz.
Ben 1 gün de üzerine tülbent kapatarak güneşlendirdim
Soğukken kavanozlayıp buzdolabında muhafaza ederseniz tazeliğini korur. Uğraştırıcı ama harika bir lezzet

Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder