13 Eylül 2015 Pazar

Chef Meryl's Kuzu Etli Ispanak Kökü Tarifi











2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
150 gram kuşbaşı kuzu eti
 Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 kg ıspanağın kökü
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un 





Sonbaharın leziz tatları




Tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı ve eti içine ilave edin. Et suyunu çekip bırakana kadar kavurun ve üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Et iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etraflarına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Bir kapta yumurta sarısı, un ve limonu çırptıktan sonra, yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde 5 dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder