Lazanya Tarifi İçin Malzemeler:
16 yaprak Barilla Lazanya
(haşlama gerektirmiyor),
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
2 adet soğan,
500 gr kıyma,
2 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
1 adet domates,
2 yemek kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber.
Beşamel Sosu İçin:
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı tuz.
Üzeri İçin:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi.
Lazanya Yapılışı
Soğanı, sivri biberi, kırmızı biberi ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Domatesi rendeleyelim.
Tava sıvı yağı, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine biberleri, kıymayı ilave edelim ve kavuralım.
Sonra rendelenmiş domatesi, salçayı ilave edelim ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavuralım.
Son olarak tuzu, karabiberi koyalım ve karıştıralım.
Beşamel sosu için; tavaya sıvı yağı, tereyağını koyalım ve tereyağını eritelim.
İçine unu ilave edelim ve sürekli karıştırarak hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Daha sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
Üzerine tuzunu serpelim ve muhallebi kıvamından biraz daha cıvık olacak şekilde pişirelim.
(eğer çok yoğun olursa biraz süt ilavesiyle açabilirsiniz)
Yağlanmış dikdörtgen borcama, ince bir tabaka beşamel sos sürelim ve dört adet lazanya yaprağını yan yana dizelim.
Üzerine önce biraz beşamel sos sürelim ve daha sonra hazırladığımız kıymalı harçtan koyalım.
Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
(dört katı bu şekilde hazırlayalım)
En üste beşamel sos gezdirip, üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Lazanyamızı önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder