Malzemeler:
1 adet levrek (kişi başı)1 adet kırmızı kuru soğan (küçük ise 2 adet)1 tutam maydanoz2-3 yemek kaşığı tarhunlu sirke (Taze tarhun + üzüm sirkesi de olur) Hiç biri yoksa 2 defneyaprağı1 çay bardağı domates rendesi (isteğe göre)2 dilim limontuz
Yapılışı:
Levrekleri balıkçıda temizletip her iki yanına da fotoğraftaki gibi çizik attırın.Kuru soğanı halk halka doğrayıp fırın kabına döşeyin. Levrekleri yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin. Levreklerin içini ve dışını hafifçe tuzlayın.Sirkeyi balıkların üzerine gezdirin. Limon dilimlerini koyup maydanoz serpiştirin, son olarak isteğe göre domates rendesini ekleyin.Balıkların üzerin yağlı kağıt ile kapatın, üzerini de alüminyum folyo ile kapatarak kenarlarını hava almayacak şekilde sıkıştırın.200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika, üzerini açıp kızartmak için de 10 dakika daha pişirin.Sıcak servis yapın.
13 Ocak 2015 Salı
Chef Meryl's Levrek Fırında Tarifi 😊
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder