22 Ocak 2015 Perşembe

Chef Meryl's Maklube Tarifi

Maklube Tarifi'nin Malzemeleri

500 gr kuşbaşı doğranmış et.
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Maklube Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir tencerede etleri kavurun.

Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.

Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.

Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.

Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.

Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.

Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder