LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ
İlk yaptığım Cheesecake en sevdiğim meyve çilekliydi ve misafirlerim ''mümkün değil inanmıyoruz kesin Pelit'ten almışsınız bunu '' diye tepki vermişlerdi :)
Eger ilk kez
cheesecake yapıyorsanız diye aşamalarını fotoğraflayıp tarife ekledim ve püf noktalarını da tarif içerisinde belirttim.Hadi size kolay gelsin ozaman :)
Limon peltesine gelen birçok yorumdan sonra yumurtalı ve yumurtasız olmak üzere iki ayrı pelte tarifi yayınlıyorum tercih size kalmış :)
Ne Lazım ?
Cheesecake Tabanı İçin
2 paket Eti Burçak
2 çorba kaşığı tereyağı
Dolgu Malzemesi
1 paket krema
2 paket labne
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
Limon Peltesi İçin (yumurtalı )
1,5 limon suyu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 tane yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Limon Peltesi (Yumurtasız)
2 limon suyu
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Kalıp olarak ben İkea'nın kırmızı kelepçeli kalıbını kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim.
Hadi Yapalım :)
İlk olarak cheesecake tabanımızı oluşturmak için bisküvileri elimizle veya rondo ile un haline getirelim.Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştırarak bisküvilerin tereyağını içine çekmesini sağlayıp yağlı kağıt serdiğimiz kalıbın tabanına elimizle sıkıştırarak tabanı oluşturalım.Tüm dolgu malzemesini derin bir kaba alıp çırpma teli veya çatal ile(rondo veya blendar kullanmayalım çok sulu hale geliyor ) iyice çırpıp hazırladığımız tabanın üzerine dökelim ve 180 derece fırında üzeri hafif sararana kadar pişirelim.(Fırından çıkardığınızda dolgu kısmı size pişmemiş gibi gelebilir panik yok soğudukça toparlanacak)Fırından çıkardığımız şekli ile oda sıcaklığında ılımasını beklerken diğer taraftan peltesini hazırlamak için pelte malzemelerinin hepsini iyice çırpıp sürekli karıştırarak pişirelim ve ılımış cheesecakemizin üzerine döküp buzdolabına koyalım.İşte bu aşamadan sonra bu harika lezzeti yemek için biraz sabırlı olmak gerekiyor en az 6 saat veya 1 gece buzdolabında bekletmek gerekiyor.Dolaptan çıkardıktan sonra limon dilimleri,çikolata sos veya pasta süsleme malzemeleri ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz :)
Hamiş : Ben cheesecake ne ise dolgu malzemesine mutlaka aromasını vermesi açısından; limonlu ise limon suyu,çilekli ise ya çilek suyu ya da çilek reçeli koyuyorum.
Hamiş 2 : Eğer taban malzemesini biraz daha değişik hale getireyim diyorsanız iyice dövülmüş ceviz,fındık,badem veya toz şeker de koyabilirsiniz.
Samsung Mobile tarafından gönderildi
14 Ocak 2015 Çarşamba
Chef Meryl's Limonlu Cheesecake Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder