Elma çok faydalı ve hergün tüketilmesi gereken bir meyvedir. Yaklaşık olarak 100gr.’da 54 kalori vardır. Bütün vitaminler ve C vitamini en fazla kabuk ve kabuk altındadır. Bu nedenle kabuğu ile tüketilmelidir. B1, B2, PP, B5, B9, karoten ve E, C vitamini içermektedir.
Günlük 3 adet elma tüketirseniz, 2 ayda kolestrolünüz %15 düşer.
Elma adetinde yaklaşık olarak 5 gr. lif içerir. Bütün lif kabuktadır bu nedenle kabuğu ile tüketilmelidir.
Elma, böbrekleri temizler ve onların düzgün çalışmasına yardımcı olur.
Elma, kan şekerini dengede tutar.
Elma, bağırsak parazitlerini döker ve bağırsak florasını düzenler.
Elma, gut, mesane hastalığı ve hemorite iyi gelir.
Yeşil elma, mide bulantısını ve baş ağrısını keser.
Elma, tatlı istenildiğinde yenilirse tatlı isteğini azaltır.
Elmanın Faydaları ve Elmanın Zararları, Elma neye iyi gelir, elma hangi hastalıkları önler, elmanın faydaları video, elma hakkında detaylı bilgiyi haberin devamında bulabilirsiniz…
Elma Kemikleri Korumaya yardımcı olur
Fransız araştırmacılar elmada bulunan ve bir flavonoid olan phloridzin maddesinin kemik yoğunluğunu artırarak özellikle menopoz dönemine girmiş kadınlarda görülen ostereopoz yani kemik erimesi sorununa faydalı olduğunu buldu.
Fransız araştırmacılar elmada bulunan ve bir flavonoid olan phloridzin maddesinin kemik yoğunluğunu artırarak özellikle menopoz dönemine girmiş kadınlarda görülen ostereopoz yani kemik erimesi sorununa faydalı olduğunu buldu.
Elma Astım Tedavisine yardımcı olur
Yapılan bir araştırmada hergün elma suyu içen astım hastası çocuklarda, ayda bir elma suyu içen astım hastası çocuklara göre daha az hırıltılı nefes alıp verme görüldü. Başka bir çalışmada gebelik sırasında hergün elma yiyen kadınların doğan çocuğunun astımlı olma ihtimali daha düşük olduğu görüldü.
Yapılan bir araştırmada hergün elma suyu içen astım hastası çocuklarda, ayda bir elma suyu içen astım hastası çocuklara göre daha az hırıltılı nefes alıp verme görüldü. Başka bir çalışmada gebelik sırasında hergün elma yiyen kadınların doğan çocuğunun astımlı olma ihtimali daha düşük olduğu görüldü.
Elma Alzheimer hastalığını engellemede yardımcıdır
Cornell Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan bir araştırmada elmada bulunan quercetin maddesinin Alzheimer hastalığına yol açan serbest radikallerden beyin hücrelerini koruduğu anlaşıldı.
Cornell Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan bir araştırmada elmada bulunan quercetin maddesinin Alzheimer hastalığına yol açan serbest radikallerden beyin hücrelerini koruduğu anlaşıldı.
Elma Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır
Elmadaki pektin madesinin kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğü bulundu. Günde 2 elma yemek kötü kolesterolü % 10-16 oranında düşürüyor.
Elmadaki pektin madesinin kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğü bulundu. Günde 2 elma yemek kötü kolesterolü % 10-16 oranında düşürüyor.
Elma Akciğer Kanserine yakalanma riskini azaltmaya yardımcıdır
Çok elma yiyen 10000 kişi üzerinde yapılan incelemede bu kişilerin akciğer kanserine % 50 daha az yakalandığı görüldü. Araştırmacılar bunun sebebini elma içinde quercetin ve naringin adlı flavonoidlerin yüksek oranda bulunmasına bağlıyor.
Çok elma yiyen 10000 kişi üzerinde yapılan incelemede bu kişilerin akciğer kanserine % 50 daha az yakalandığı görüldü. Araştırmacılar bunun sebebini elma içinde quercetin ve naringin adlı flavonoidlerin yüksek oranda bulunmasına bağlıyor.
Elma Meme Kanserine yakalanmayı zorlaştırmada yardımcıdır
Cornell Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan araştırmada günde 1 elma yemenin % 17, 3 elma yemenin % 39, 6 elma yemenin % 44 oranında meme kanserinden koruduğu görüldü.
Cornell Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan araştırmada günde 1 elma yemenin % 17, 3 elma yemenin % 39, 6 elma yemenin % 44 oranında meme kanserinden koruduğu görüldü.
Elma Kolon Kanserine karşı yardımcı bir meyvedir
Fareler üzerinde yapılan bir deneyde elma kabuğuyla beslenen farelerin % 43 daha az kolon kanserine yakalandığı görüldü. Elmadaki pektin maddesi kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor ve sindirim sistemini koruyor.
Fareler üzerinde yapılan bir deneyde elma kabuğuyla beslenen farelerin % 43 daha az kolon kanserine yakalandığı görüldü. Elmadaki pektin maddesi kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor ve sindirim sistemini koruyor.
Elma Karaciğer Kanserine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur
Aynı deneyde elma kabuğuyla beslenen farelerin % 57 daha az karaciğer kanserine yakalandığı görüldü.
Aynı deneyde elma kabuğuyla beslenen farelerin % 57 daha az karaciğer kanserine yakalandığı görüldü.
Elma Diyabet Tedavisinde yardımcıdır
Elmadaki pektin maddesi vücudun insülün üretimi için ihtiyaç duyduğu galacturonic asit maddesini temin ederek ihtiyacı azaltıyor.
Elmadaki pektin maddesi vücudun insülün üretimi için ihtiyaç duyduğu galacturonic asit maddesini temin ederek ihtiyacı azaltıyor.
Elma Kilo Vermek İçin iyi bir besin kaynağıdır..
Brezilya’da yapılan bir araştırmada diyet yapan ve günde 3 elma yiyen kadınların, diyet yapan fakat hiç elma yemeyen kadınlara göre daha iyi kilo verdiği görüldü.
Brezilya’da yapılan bir araştırmada diyet yapan ve günde 3 elma yiyen kadınların, diyet yapan fakat hiç elma yemeyen kadınlara göre daha iyi kilo verdiği görüldü.
Bütün bu faydalarına ek olarak elmanın şu yararları da var:
Yapılan bir araştırmada günde 100 gr elma yemek günde 1500 mg C vitamini alınmasıyla aynı antioksidan etkiyi gösteriyor.
Yapılan bir araştırmada günde 100 gr elma yemek günde 1500 mg C vitamini alınmasıyla aynı antioksidan etkiyi gösteriyor.
Sindirime yardımcı olur, kabızlığı giderir. Mide bağırsak rahatsızlıkları olanların yemeklerden önce bir elma yemesi faydalı olur.
Büyük bir elma yemekle günlük alınması gereken lif miktarının % 30′unu almış olursunuz.
Gut ve romatizma hastalarının şifa için düzenli olarak elma yemeleri tavsiye ediliyor.
İshal sorununuz varsa rendelenmiş elmayı yoğurtla karıştırıp yerseniz yararlı olabilir.
Günde 3 defa içeceğiniz 1 bardak elma suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirir, mikropları öldürür.
Büyük bir elma yemekle günlük alınması gereken lif miktarının % 30′unu almış olursunuz.
Gut ve romatizma hastalarının şifa için düzenli olarak elma yemeleri tavsiye ediliyor.
İshal sorununuz varsa rendelenmiş elmayı yoğurtla karıştırıp yerseniz yararlı olabilir.
Günde 3 defa içeceğiniz 1 bardak elma suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirir, mikropları öldürür.
ELMANIN ZARARLARI
* Elmanın tohumları eğer çok miktarda yenirse toksik (zehir) etki yapabilir.
* Elmayı kabuğuyla yemek çok faydalıdır fakat ne yazıkki elma, ilaçlamada kullanılan zararlı maddeleri (pestisit) en çok barındıran meyvelerden biridir. Elma ilaçlandığında bu zararlı maddeler elma tarafından emilebilir ve en çok da kabukta birikir. Bunun için kabuğunu soymak isteyebilirsiniz.
* Satın alacağınız elmalar sert olmalıdır. Parmağınızla üzerine bastırarak göçük olup olmadığını kontrol edin. Kolayca göçüyorsa satın almayın.
* Elmaları buzdolabında saklayın çünkü elma çok çabuk çürüyen bir meyvedir.
* Elmayı kabuğuyla yemek çok faydalıdır fakat ne yazıkki elma, ilaçlamada kullanılan zararlı maddeleri (pestisit) en çok barındıran meyvelerden biridir. Elma ilaçlandığında bu zararlı maddeler elma tarafından emilebilir ve en çok da kabukta birikir. Bunun için kabuğunu soymak isteyebilirsiniz.
* Satın alacağınız elmalar sert olmalıdır. Parmağınızla üzerine bastırarak göçük olup olmadığını kontrol edin. Kolayca göçüyorsa satın almayın.
* Elmaları buzdolabında saklayın çünkü elma çok çabuk çürüyen bir meyvedir.
100 gr elma'da
B9 | 0,012 | |
A | 0,070 | |
C | Antioksidan. Organizmanın savunmasını güçlendirir. | 5 |
B1 | Kas ve sinir sistemi için mutlaka gereklidir. | 0,03 |
B2 | Hücrelerin iyi çalışması ve dokular için gereklidir | 0,02 |
PP | Hücre enerjisi, ergenlik ve genel fonksiyonlar için gereklidir | 0,3 |
B5 | Yağ ve şekerlerin kullanımında önemlidir; saç, deri ve kas sağlığı için gereklidir | 0,1 |
B6 | Yaşamsal mekanizmaların anahtar vitaminidir. Amino asit ve protein metabolizması için gereklidir. | 0,05 |
E | Antioksidan. Cilt yaşlanmasına karşı koruyucudur. | 0,6 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder