8 Temmuz 2015 Çarşamba

Krem Karamel Tarifi





Gayet kolay ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Orijinal krem karamel yapmak zor geliyorsa bu tarifi rahatlıkla yapabilirsiniz. Lezzet olarak aynı değil ama görüntü ve karamel lezzeti tatmin ediyor.

Muhallebisi için

5 su bardağı süt
2 silme yemek kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paketi vanilya
1 yumurta
Karameli için

1,5 çay bardağı toz şeker
Kolay Krem Karamel Nasıl yapılır?

Önce karameli hazırlayın. Şekeri orta boy bir tavaya koyup orta harlı ateşte kaşık vurmadan eritin. Kenarlardan erimeye başlayınca tavayı hafif hafif sallayın ki, erimesi kolaylaşsın.
Tamamen eriyen şekeri hemen kaselere paylaştırın. 6 Küçük kase yeterli olur.
Diğer tarafta sade muhallebiyi pişirin. Bunun için; Süt, yumurta ve şekeri tencereye alıp çırpın. Nişasta ve unu da ekleyip çırpın. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve hiç beklemeden karameli paylaştırdığınız kaselerin üzerine dökün.
En az 1 gece dolapta bekletin. Servis edeceğiniz zaman küçük bir pasta tabağına ters çevirin.
Afiyet şifa olsun

Posted via Blogaway


1 yorum: