Ayva Tatlısı
MALZEMELER:
3 tane ayva,
1 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı yeşil fıstık,
2 çorba kaşığı kaymak,
su.
YAPILIŞI:
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur. Her biri ortasından 2′ye ayrılır.
• Çekirdek yatakları oyulup çıkarılır.
• Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
• Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirilir.
• Yumuşatınca şeker konur. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
• Oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Şurubu da üstüne dökülür.
• Fırına konur. Ara sıra, kaşıkla şurubundan alınıp üstlerine dökülür. Ayvalar “tarçın” rengine dönünce, fırından alınır.
• Oyuk kısımları üste gelecek f ekilde tabaklara konur.
• Oyuklara birer parça kaymak konur, yeşil fıstık serpilir. Soğuk servis yapılır.
NOT: ( RENKLENDİRME İÇİN KIRMIZI GIDA BOYASINI ÖNERİRİM )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder