31 Ağustos 2014 Pazar

Chef Meryl's Leziz Pasta & Tatlı Tarifleri ( Kadayıflı Muhallebi )

                              
                                                                          Kadayıflı Muhallebi




Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler:

 Muhallebisi için:

* 1 litre süt

* 1 su bardağı un

* 1 su bardağı tozşeker

* arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı

* 1 paket kremşanti veya süt kreması


 Kadayıfı için:

* 250gr. kadayıf

* yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık

* 2-3 yemek kaşığı tereyağı

* yarım su bardağı veya daha az toz şeker




Kadayıflı muhallebi Yapılışı:

1. Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.

2. Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

3. Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.

4. Toz şekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.

5. Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.

6. Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve toz şekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.

7. Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra krem şantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.

8. Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.

9. Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. 






































1 yorum: