İrmik Helvası
MALZEMELER:
500 gram irmik,
600 gram toz şeker,
250 gram margarin,
4 su bardağı süt,
4 su bardağı su,
50 gram yeşil fıstık.
İrmik Helvası Tarifi
İrmik, yağ ve fıstık büyük bir tencereye konur.
• Orta hararetli ateşte fıstıklar pembeleşinceye kadar kevgirle karıştıra karıştıra kavrulur.
• Su, süt ve 500 gram şeker başka bir tencereye konur. Kaynatılır. Sonra, irmiğin bulunduğu tencereye bir kerede dökülür.
• 1 kere karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır.
• 3 dakika harlı, 3 dakika orta, 3 dakika da daha hafif ateşte pişirilir.
• Suyunu tamamen çekince, 1 kere daha karıştırılır.
• Çok hafif ateş üzerinde demlenmesi beklenir.
• Kalan şeker havanda iyice dövülür.
• irmik helvaebrarcenk2425@gmail.comsı
irmik helvası soğuyunca kevgirle karıştıra karıştıra taneli hale getirilir. Tabaklara konur, dövülmüş şeker
serpiştirilip servis yapılır.
irmik helvası soğuyunca kevgirle karıştıra karıştıra taneli hale getirilir. Tabaklara konur, dövülmüş şeker
serpiştirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder