31 Ağustos 2014 Pazar

Chef Meryl's Pratik Çorba Tarifleri ( Düğün Çorbası )

                

                       Düğün Çorbası





MALZEMELER:

250 gr. kuzu eti
1 kase yoğurt
yarım limon
3 çorba k. un
tuz
et suyu
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
tuz
kırmızı biber





HAZIRLANIŞI: 
Bütün kuzu etini haşlıyoruz. Suyunu çorbaya koymak üzere ayırıyoruz. Eti küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tencereye et suyunu döküyoruz. Eti ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Yoğurdu, unu karıştırma kabına alıyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Biraz da çorbanın suyundan koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Terbiyeyi ılıtıyoruz. Terbiyeyi yavaş yavaş çorba tenceresine döküyoruz ve bir yandan da karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kaynayınca altını kapatıyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz. Toz kırmızı biberi atıyoruz. Karıştırıyoruz ve çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder