11 Ağustos 2015 Salı

Chef Meryl's Havuçlu Kek Tarifi






    MALZEMELER  



    1 adet yumurta
    2 su bardağı rendelenmiş havuç
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    Bir buçuk çorba kaşığı margarin
    3 su bardağı elenmiş un
    1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
    1 su bardağı tozşeker
    Kalıbı yağlamak için çok az margarin 


HAVUÇLU KEK YAPILIŞI  


* Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. 
* Oda sıcaklığında margarin ve sütü ilave edin. 
* Rendelenmiş havuçceviztarçın ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. 
* Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 

* Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. 
* Dilimleyerek servis yapın.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder