8 Kasım 2015 Pazar
Chef Meryl's Çilekli Rulo Pasta Tarifi
Çilekli Rulo Pasta Tarifi (8 kişilik)
Yarım kg çilek
Kek için: 3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Kreması için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine: Pudraşekeri
Süslemek için: Çilek
ÇİLEĞİN saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder