22 Kasım 2015 Pazar
Chef Meryl's Lezzet Çıkısı Tarifi
Hamuru için:
2 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
İki buçuk su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
25 gram tereyağı
3/4 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Süslemek için:
Antepfıstığı
HAMURU için yumurta ile tereyağını derin bir kaba alın ve çırpma teli ile çırpın. Pudraşekeri, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle hafif bastırarak kase şekli verin. Tereyağı ile yağlanmış muffin kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve ılınmaya bırakın. Çok kırılgan bir kurabiye hamuru olduğu için ılındıktan sonra yavaşça kalıptan çıkarın. Diğer taraftan içi için bir tencereye süt, yumurta, tozşeker, un ve vanilyayı koyup çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyip çırpın. Antepfıstığını ilave edip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan çanakların içine muhallebiyi paylaştırın ve antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder